Csorba csirke

Hozzávalók:

1 csirke,
50 dkg burgonya,
1 kis fej édeskáposzta,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom (vagy lecsó),
1 fej hagyma,
2 evőkanál olaj,
pirospaprika, só.

Csorba csirke elkészítése :

Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, és hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, megsózzuk, majd egy kevés vízzel félpuhára pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a fölszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a cikkekre vágott káposztát, és 5 percnyi párolás után hozzátesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát.
Fedő alatt puhára főzzük, majd a fedőt levéve, nagy lángon, zsírjára sütjük.
Adhatjuk a csirkét hosszú lével, húsos levesnek, akkor egy marék csipetkét főzünk bele.

<<< szárnyas ételek

Csorba csirke

 

    Elzászi kacsa     Erdélyi káposztás libamell     Fóliában sült szalonnás csirke     Főtt tyúk     Francia csirke     Francia fokhagymás csirke     Francia rakott csirke