Csorba csirke - Csirkés ételek

Hozzávalók:

1 csirke,
50 dkg burgonya,
1 kis fej édeskáposzta,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom (vagy lecsó),
1 fej hagyma,
2 evőkanál olaj,
pirospaprika, só.

Csorba csirke elkészítése :

Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, és hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, megsózzuk, majd egy kevés vízzel félpuhára pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a fölszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a cikkekre vágott káposztát, és 5 percnyi párolás után hozzátesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát.
Fedő alatt puhára főzzük, majd a fedőt levéve, nagy lángon, zsírjára sütjük.
Adhatjuk a csirkét hosszú lével, húsos levesnek, akkor egy marék csipetkét főzünk bele.
<<< szárnyas ételek csorba csirke, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Csorba csirke