Fűszeres csirkeaprólék

Hozzávalók:

80 dkg aprólék (lehet csirke, kacsa vagy liba is),
2 fej vöröshagyma,
1/2 dl olaj,
2 dl tejföl,
2 kiskanál majoranna,
só, törött bors, egy csipet kakukkfű,
1 kávéskanál liszt,
pirospaprika.
Fűszeres csirkeaprólék elkészítése :
Az aprólékot tisztítsuk meg, és sózzuk be.
Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszereket, a kakukkfüvet, majoránnát, törött borsot, pirospaprikát, és az aprólékot rátéve néhány percig pirítjuk.
Ezután egy kevés vízzel föleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
A párolgó levet apránként pótoljuk.
Ha megpuhult, zsírjára sütjük, ráteszünk 2 dl tejfölt, melyben egy kávéskanál lisztet jól elkevertünk és felforraljuk.
Makarónival vagy rizzsel tálalhatjuk.

    Fűszeres jércemell     Fűszeres párolt tyúk     Gesztenyés kappan     Gombás csirke     Gombás gyöngytyúk     Gombás rizses csirkeaprólék     Gombával töltött csirkemell