Fűszeres párolt tyúk - Csirke receptek

FŰSZERES PÁROLT TYÚK, Hozzávalók:

1 tyúk,
1 dl olaj,
3 dl vörös bor,
1 babérlevél, egy csipet só, kakukkfű, bazsalikom
1 kávéskanál paprikakrém,
1 dl tejföl,
1 kanál liszt,
egy fél citrom leve, só.

Fűszeres párolt tyúk elkészítése :

A tyúkot feldaraboljuk, megsózzuk, és egy kevés forró olajban megpirítjuk.
Rátesszük a vörös bort, babérlevelet, bazsalikomot, kakukkfüvet, paprikakrémet.

Megsózzuk, és fedő alatt, takaréklángon, jó puhára pároljuk. (Készíthetjük kuktában is.)
A húsdarabokat forró tűzálló tálba szedjük, levét besűrítjük 1 kanál liszttel elkevert tejföllel, ízesítjük a citrom levével, és ráöntjük a tyúkhúsra.

    Gesztenyés kappan     Gombás csirke     Gombás gyöngytyúk     Gombás rizses csirkeaprólék     Gombával töltött csirkemell     Görög csirke     Grúz csirke