Szárnyas ételek, Csirke receptek - Tejfölös tyúk

  • 2018-11-27

TEJFÖLÖS TYÚK, Hozzávalók:
1 tyúk vagy kakas (kb. 1,5 kg),
1 dl olaj,
só, bors, rozmaring, szerecsendió,
1 kg burgonya,
4 dl tejföl,
5 dkg vaj,
2 tojás.
Tejfölös tyúk elkészítése :
A tyúkot feldaraboljuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
Olajban hirtelen rózsaszínűre sütjük, majd kuktában rozmaringgal fűszerezve, egy kevés vízzel majdnem puhára pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, megsózzuk, és egy mélyebb tűzálló tálba tesszük.
Rárakjuk a húsdarabokat, s ráöntjük a pecsenyelevet is.
A tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával, és egyenletesen ráöntjük.
A sütőben pároljuk tovább. A burgonya a párolás alatt magába szívja a pecsenyelevet.
A tetejét pedig enyhén pirítsuk meg.
Ha túl gyorsan pirulna, tegyünk rá egy időre alufóliát, s csak utána hagyjuk megpirulni.

Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös leves húsgombóccal
Tejfölös libamell