Toledói csirke

  • Frissítve: 2019-09-14  

Toledói csirke, Hozzávalók:

2 db csirke,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 kanál reszelt vöröshagyma,
2 dl narancslé,
2 dl fehér bor,
só,
bors.

Toledói csirke elkészítése:

A csirkéket feldaraboljuk olyan darabokra, ahogy a paprikás csirkénél szokás.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, megpirítjuk rajta a reszelt vöröshagymát.

A csirkedarabokat megsózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a hagymás zsiradékon.

Felöntjük a borral és a narancslével, majd fedő alatt puhára pároljuk. Időnként kevergessük, hogy egyformán átvegyék a mártás zamatát.
Burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

<<< csirke receptek

Toledói csirke

    Töltött bakonyi csirke     Töltött csirkecomb     Török csirke     Tűzdelt csirke     Vajas jércemellszelet almás fejes salátával     Zöldborsós csirkemell     Zöldséges csirke