Töltött bakonyi csirke

  • Frissítve: 2019-09-14  

Töltött bakonyi csirke hozzávalók:

1 csirke (1,2-1,5 kg),
20 dkg gomba,
20 dkg darált sertéshús (dagadó),
2 tojás,
2 tejbe áztatott zsemle,
1 evőkanál reszelt hagyma,
2 dl tej,
1 dl olaj,
só, törött bors, majoránna, gyömbér, szerecsendió,
1 dl bor.

Töltött bakonyi csirke elkészítése :

A töltelék:
az olajban párolt hagymához és gombához hozzámorzsoljuk a tejbe áztatott zsemléket, a darált csirkemájat, sertéshúst.

Fűszerezzük sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, szerecsendióval.
Teszünk bele 2 tojást, és alaposan összegyúrjuk.

A csirke bőrét fellazítjuk a mellén és a combja tövén, ujjal alányúlva jól kibővítjük, majd megtöltjük a töltelékkel.

A hasüreget megszórjuk majoránnával, és ide is helyezünk tölteléket. Magasabb, fedeles tűzálló tálba rakjuk, a fehér bort aláöntjük, és puhára pároljuk.

Ha már puha, a fedőt leemeljük róla, és szép pirosra sütjük.

Töltött ételek

    Töltött csirkecomb     Török csirke     Tűzdelt csirke     Vajas jércemellszelet almás fejes salátával     Zöldborsós csirkemell     Zöldséges csirke     Zöldséges párolt csirke