Francia töltött csirke

FRANCIA TÖLTÖTT CSIRKE, Hozzávalók:

1 csirke,
15 dkg gomba,
egy kávés kanál reszelt hagyma,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
5 dkg margarin,
só, bors

Francia töltött csirke elkészítése :

A csirke melléről emeljük fel a bőrt, hogy ide tehessük a tölteléket.

A gombát, egy kevés olajban, a reszelt hagymával pároljuk meg, tegyük hozzá az elkapart csirkemájat, a zsemlemorzsát, a tojást.

Elkeverjük a sóval, borssal, és a csirke bőre alá tömködjük.

Tűzálló tálra helyezzük.

Teszünk rá 2-3 vékony szelet margarint.

Öntünk alá 1 dl fehér bort, és fedő alatt, majdnem puhára pároljuk.

Ezután megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és visszatesszük a sütőbe, most már fedő nélkül.

Ha szépen megpirult, tálalhatjuk.

    Gesztenyés töltött csirke     Csirke romanoff módra     Csirke vörösborban     Csirke veronai módra     Csorba csirke     Elzászi kacsa     Erdélyi káposztás libamell