Gesztenyés töltött csirke

Gesztenyés töltött csirke hozzávalók
1 csirke,
50 dkg gesztenye,
3 alma,
15 dkg darált sertéshús,
só, bors, pirospaprika, egy fél gerezd kapart fokhagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 zsemle,
1 csomó petrezselyem,
1 tojás, 1/2 dl olaj.

Gesztenyés töltött csirke készítése :
A gesztenyék héját bevágjuk, és a gesztenyét vízben puhára főzzük, meghámozzuk.
Egy almát meghámozunk, és a hagymával együtt apróra vágjuk.
A gesztenye egyharmad részét karikára vágjuk.

Az egészet olajban megpároljuk.
A tűzről levéve beletesszük az elmorzsolt áztatott zsemlét, a darált sertéshúst, sót, törött borsot, fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet és egy tojást.
A tölteléket a csirke belsejébe töltjük.

A nyílásoknál hústűvel összetűzzük a csirke bőrét.
Kívülről is megsózzuk, leöntjük 1 dl forró olajjal, és a sütőben megsütjük.
Kevéssel a sütés befejezése előtt teszünk mellé két hámozott, gerezdekre vágott almát és a megmaradt gesztenyét.
A tűzálló tálon a párolt köretet a feldarabolt csirke mellé tálaljuk.

    Csirke romanoff módra     Csirke vörösborban     Csirke veronai módra     Csorba csirke     Elzászi kacsa     Erdélyi káposztás libamell     Fóliában sült szalonnás csirke