Gombával töltött csirkemell

GOMBÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL, Hozzávalók:

4 csirkemell (nagyobbakat vásároljunk),
1 fej vöröshagyma,
30 dkg gomba,
10 dkg vaj,
só, bors, szerecsendió,
1 csomó petrezselyem,
1 kiskanál liszt,
1 kiskanál paradicsompüré,
2 tojássárgája

Gombával töltött csirkemell elkészítése

A mellek mindkét oldalát hosszan felszúrjuk, hogy tölthetők legyenek.
A vajban megpirítunk egy jó nagy fej finornra vágott vöröshagymát, hozzáteszszük az apró kockákra vágott gombát, sóval, törött borssal, petrezselyemivel, szerecsendióval fűszerezzük, és addig pároljuk, amíg a gomba saját levét el nem főtte.
Ezután meghintjük egy kiskanál liszttel, keverünk bele egy mokkáskanál paradicsompürét, majd a tűzről levéve a tojássárgákat.
A húson felszúrt nyílásokat belülről is megsózzuk, borsozzuk, és a felszúrt mellekbe elosztjuk a tölteléket.
Kívülről is megsózzuk, egyenként fóliába csomagoljuk, és a sütőben egy fél óráig pároljuk.
Ezután kivesszük, és tűzálló tálra rakjuk a melleket, és a levével öntözgetve pirosra sütjük.

<<< csirke receptek
gombával töltött csirkemell, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Gombával töltött csirkemell
Gombával töltött karaj
Gombával töltött karalábé
Gombával töltött stangli
Gombával töltött tojás
Gombával töltött zsemle
Gombával tűzdelt ponty