Káposztás batyu - Káposztás ételek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Káposztás ételek

KÁPOSZTÁS BATYU, Hozzávalók:

30 dkg liszt,
1 kg burgonya,
75 dkg káposzta,
só,
törött bors,
2 evőkanál zsír,
1 kiskanál cukor,
1 tojás

Káposztás batyu elkészítése:

A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben megfőzzük.

Meghámozzuk, melegen áttörjük, hozzáadjuk a tojást, csipetnyi sót és annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A káposztát először lereszeljük, majd besózzuk.

Egy ideig állni hagyjuk, és azután levét jól kinyomkodjuk.

A zsírban megpirítjuk, s ha már puhul, a hozzáadott cukorral barnára pirítjuk, megborsozzuk.

A tésztát kinyújtjuk, kb. 10 cm-es lapokra vágjuk.
A kinyújtott lapokra ráhalmozzuk a káposztát, és a káposztás lapokra újabb tésztalapot helyezünk, jól kinyomkodjuk (a széleket kenjük meg tojásfehérjével, így biztosan megragad).

Olajozott teflonserpenyőben, mindkét oldalát megsütjük. Jól lehűtött kefírt vagy tejfeles krémtúrót adjunk hozzá.

Sós sütemények, szendvicsek