Jászsági gombás pecsenye

JÁSZSÁGI GOMBÁS PECSENYE, Hozzávalók:
80 dkg vesepecsenye vagy felsál,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 kiskanál zöldpetrezselyem,
15 dkg sertéshús,
20 dkg darált gomba,
só, bors, szerecsendió,
2 tojás,
2 kanál tejföl,
2 kanál zsemlemorzsa, olaj.
Jászsági gombás pecsenye készítése :
Az apróra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, rátesszük a feldarabolt hagymát, megpirítjuk, ezután a gombát is vele pirítjuk.
Rátesszük a darált húst, sót, borsot, szerecsendiót, zöldpetrezselymet, és egy kevés vízzel rövid ideig pároljuk. Zsírjára sütjük, teszünk bele két egész tojást, két kanál tejfölt és két kanál zsemlemorzsát.
Hűlni hagyjuk, azután a kivert, megsózott, borsozott hússzeletek közepére halmozzuk.
Ráhajtjuk a húsok szélei összetűzzük, forró olajban megforgatjuk.
Egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára pároljuk.

Pecsenyék

Cigánypecsenye
Boros pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Borsodi sonkás pecsenye
Borsos pecsenye
Borsos rablópecsenye
Brassói aprópecsenye