Bakonyi csirke
- 2025-07-15 Gomba receptek
 
Hozzávalók:
1 csirke, 
25 dkg gomba, 
só, bors, 
1 evőkanál liszt, 
1 csokor zöldpetrezselyem, 
1 fej vöröshagyma, 
szerecsendió, 
1 dl fehér bor, 
1 dl olaj, 
2 dl tejföl.
 A bakonyi csirke készítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a csirkét, azt is megpirítjuk és félretesszük.
Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
A megtisztított gombát feldaraboljuk, ráteszszük, és kb. 10 percig pároljuk.
Szerecsendióval megszórjuk, ráöntjük a liszttel sűrített tejfölt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.
