Bakonyi csirke

Hozzávalók:
1 csirke,
25 dkg gomba,
só, bors,
1 evőkanál liszt,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
szerecsendió,
1 dl fehér bor,
1 dl olaj,
2 dl tejföl.
A bakonyi csirke készítése:

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.

Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a csirkét, azt is megpirítjuk és félretesszük.

Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.

A megtisztított gombát feldaraboljuk, ráteszszük, és kb. 10 percig pároljuk.

Szerecsendióval megszórjuk, ráöntjük a liszttel sűrített tejfölt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.

    Balkáni kacsa     Becsinált csirke fehér borban