Francia rakott csirke

FRANCIA RAKOTT CSIRKE, Hozzávalók:
2 csirke,
1 kg burgonya,
4 fej vöröshagyma,
50 dkg paradicsom,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
só, bors,
2 dl Húsleves.
Francia rakott csirke elkészítése :
Egy tűzálló tálat beolajozunk, majd az aljára rakunk egy sor burgonyakarikát, erre hagymakarikákat.
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, egy kicsit borsozhatjuk is, majd felét a tálba rakjuk.
Erre ismét burgonyakarikát, vöröshagymát, csirkét, paradicsomot rétegezünk.
Tetejére rakjuk a maradék, kb. egyharmad burgonyát.
Ráöntünk 2 dl, kockából készült húslevest, tetejére vajdarabokat szórunk, enyhén megsózzuk, és fedővel vagy alufóliával lefedve kb. 1 óra hosszat pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük, és a tetejét pirosra sütjük.

    Francia töltött csirke     Fűszeres csirkeaprólék     Fűszeres jércemell     Fűszeres párolt tyúk     Gesztenyés kappan     Gombás csirke     Gombás gyöngytyúk