Szerb csirke

  • Frissítve: 2023-09-02  

Csirkehúsos ételek

SZERB CSIRKE, Hozzávalók:

80 dkg csirkehús (comb, mell),
70 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom vagy ennek megfelelő lecsó,
2 dl tejföl,
1 dl olaj
egy kiskanál pirospaprika,
só, bors,
5 dkg füstölt szalonna.

Szerb csirke elkészítése :

A combokat kettévágjuk, a melleket kicsontozzuk.
Enyhén megsózzuk és megborsozzuk.

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, 1 dl olajban kisütjük, majd ebben a zsiradékban hirtelen kisütjük a húsdarabokat.

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk.
Mély tűzálló tálat beolajozunk, elterítjük benne a burgonyát, a karikára vágott vöröshagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, megsózzuk, enyhén megborsozzuk, és meghintjük pirospaprikával.

Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük egyenletesen a hússütésből megmaradt zsiradékot.

Előmelegített sütőben a húsok tetejét megpirítjuk, megforgatjuk, és ha így is megpirultak, meglocsoljuk őket tejföllel, és még egy rövid ideig sütjük.

Ha aprólékból készítjük, akkor az aprólékot először hagymás olajban megsütjük, és 1-2 dl vizet aláöntögetve puhára pároljuk.

Szerb csirke

    Szőlős csirke recept     Tejfölös tyúk