hu Vadételek
Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Vadételek, vadhúsos receptek Vaddisznó Fácán Nyúl


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Fácán tejszínnel

A fácán tejszínnel készítése: A fácánt kívülről megsózzuk, és szalonnával körbefedjük, a maradék szalonnát kockákra vágjuk és kisütjük. A vajat hozzátéve a fácánt körbesütjük benne. A negyedekre szeletelt hagymát, a borsot és egy negyed 1 forró vizet ráöntve a húst puhára pároljuk. A tejszínt a végén öntjük rá. Ha a hús puha, kivesszük a mártásból, adagoljuk, és a mártást liszttel sűrítjük, sózzuk, és a húsra szűrjük.

Fácán pecsenye

A fácán mellét és combját füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, majoránnával és egy kevés törött borssal. Belsejébe kockára vágott burgonyát, néhány kelbimbót, reszelt hagymát és zöldborsót teszünk (fűszerezve), majd a nyílást összetűzzük vagy bevarrjuk. Ezután az egész fácánt egy kicsit zsíros sonkaszeletekbe burkoljuk ...

Fogoly pecsenye fóliában - Vadhúsos

Vágjuk ketté a megtisztított foglyot, vajban vagy margarinban pirítsuk meg. Tegyük hozzá a metéltre szelt sonkát, gombát, zöldpetrezselymet, a sót, törött borsot. Szórjuk meg egy kanál liszttel, és eresszük fel a fehér és a vörös borral, meg a húslevessel. ..

Töltött fogoly - Vadhúsos

Töltött fogoly - A szárnyasokat alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre forrásban levő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel többször alaposan megmossuk. Mellét füstöltszalonna- vagy sonkacsíkokkal megtűzdeljük. A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban félig puhára pároljuk ...

  • Vadászpecsenye - fácán pulyka- vagy gyöngytyúk combból
  • Különleges nyúlpecsenye - Különleges nyúlpecsenye elkészítése: A megmosott húst zománc-, illetve porcelán tálba helyezzük, megborsozzuk, és rátesszük a következő anyagokat : 1 kis fej apróra felvágott vagy reszelt vöröshagymát, 1 gerezd zúzott fokhagymát, 2 szem szegfűborsot, néhány szem borókát megőrölve, 1 babérlevelet, egy kevés kakukkfüvet, egy csomó zöldpetrezselymet, szőlőszemet szétmorzsolva, bort. Ebben a pácban egy napig hagyjuk állni hűvös helyen vagy hűtőszekrényben. Többször megforgatjuk. Mielőtt elkészítjük, szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, borsozzuk ...

Nyúlhús

Őz Szarvas

  • Gombás szarvas szeletek
  • Őzcomb kertészné módra
  • Őzcomb vörösborban
  • Őzfilé - Vadhúsos étel - Őzfilé elkészítése: Az őz hátsó combját vagy gerincét több vízben jól átmossuk. Ezután ujjnyi vastagra fölszeleteljük. Egy kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk és kevés, de forró olajban a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk.
    Ha kisült, előmelegített tűzálló tálra ...

Őzgerinc csipkebogyómártással

Őzgerinc csipkebogyómártással elkészítése: Az őzgerinc húsát lefejtjük a csontokról, szalonnával tűzdeljük, vörös borban és zsírban megpároljuk a szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymával együtt. Ha a hús puha, fölszeleteljük, tálra rakjuk, és csipkebogyómártást adunk hozzá. A lisztből a tejjel habarást készítünk, belekeverjük a csipkeízt ...

Futónövény árak

Vadételek, vadhúsos receptek Vaddisznó Fácán Nyúl

Őzpörkölt

Őzpörkölt elkészítése: A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, fokhagymát, pirospaprikát teszünk hozzá, majd beletesszük a kockára vágott őzhúst. Megsózzuk, egy kevés vízzel és borral fölengedjük, félig megpároljuk, utána beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot. Az egészet puhára pároljuk, és párolt rizzsel körítjük

Sevillai narancsos szeletek

Sevillai narancsos szeletek elkészítése: ...A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vágjuk, rászórjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, felöntjük vörös borral, egy kevés vízzel, hozzátesszük a fokhagymát, babérlevelet, felforraljuk, ráöntjük a hússzeletekre, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, átszedjük egy másik edénybe. A mártást ízesítjük egy fél narancs levével, a ribizli vagy áfonyaízzel még egyszer felforraljuk, szitán áttörjük, és hozzáadjuk a finom metéltre vagy kockára vágott és puhára főzött narancshéjat...

Tejfölös vadaprólék

Hozzávalók: 2 nyúl aprólék, 1 leveszöldség, só, bors. babérlevél, kakukkfű, tárkony, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl vörös bor, cukor, petrezselyem, szardellapaszta, mustár, citromhéj, 2 dl tejföl

Tűzdelt nyúlszelet

A nyúl húsosabb részeiből comb, gerinc kétujjnyi széles szeleteket vágunk, szalonnával megtűzdeljük, két napra páclébe tesszük, majd fokhagymával megdörzsöljük, s forró zsírba tesszük. Vizet öntünk alá, sütés közben ...

Tűzdelt nyúlgerinc angolosan

Tűzdelt nyúlgerinc angolosan készítése: A nyúlgerinc hártyáját éles késsel lefejtjük, a húst füstölt szalonnával megtűzdeljük, sóval, borssal meghintjük, és forró sütőben 15-16 perc alatt angolosra sütjük. Tálaláskora 2 filét a gerincről ...

Vagdalt nyúlcomb

Vagdalt nyúlcomb készítése: A két hátsó combról lefejtjük a húst, s megdaráljuk a füstölt szalonnával, a zsemlével. Összekeverjük a tojással, sóval és fűszerekkel. A masszából hosszúkás cipót formálunk, 2-3 kanál zsírral, egy kevés vízzel a sütőben megsütjük. A levéből tejföllel, vízzel, citromlével, tojás sárgájával és a liszttel mártást készítünk, s ráöntjük a tálra rakott, fölszeletelt húsra.

Vagdalt nyúlhús

Hozzávalók: 2 nyúlcomb, 1 vöröshagyma, só, pirospaprika, petrezselyem, 1 tojás, 2 tejbe áztatott zsemle, zsír.

Hideg vaddisznó szeletek

Hideg vaddisznó szeletek készítése: A megmosott, kicsontozott combrészt egybe megfőzzük. Nagyobb fazékban 3 l vizet, a vörös bort, egy kevés ecetet, a citromot vékonyan felszeletelve, az egész borsot, a karikára szeletelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, hagymát és 1-2 babérlevelet felforralunk. Beletesszük a húst, és egészen puhára főzzük. Hidegen szeleteljük, és ecetes tormával tálaljuk

  • Mustáros vaddisznó comb
  • Vaddisznó pácolva - Vaddisznó pácolva készítése: A vaddisznó hátsó combját szoktuk pácolva elkészíteni. Ha nem túl kövér, a bőrös szalonnát is rajtahagyhatjuk, csak ujjnyi csíkokra vagy kockákra vagdaljuk be a bőrét, így jobban kisül, és nagyon jó ízt ad az egésznek. Először leforrázzuk, utána megtörölgetjük. Besózzuk, bepácoljuk a szokásos zöldséges, borsos páclébe, füstölt szalonnával megtűzdeljük ...

Vaddisznó boros aszalt szilvával

Vadhúsos étel, Vaddisznó boros aszalt szilvával: A szilvát egy éjjelen át borban áztatjuk. A húst megsózzuk, borsozzuk, és a kimagozott szilvát a hússzeletekbe göngyöljük, és a roládot összekötözzük. Forró vajban körbesütjük, vízzel fölengedjük és 1 órát pároljuk. A maradék szilvát a borban pároljuk puhára ...

Vaddisznó tokány

Vadhúsos étel, Vaddisznó tokány: Legjobb ehhez az ételhez a fiatal vaddisznóhús. Bármilyen részéből lehet készíteni. Szalonnástól, bőröstől együtt feldaraboljuk, pörkölthöz való darabokra. Tegyük bele egy fazék forró vízbe. Felforraljuk, majd átszedjük hideg vízbe. Egy lábosban halványpirosra sütjük az apró kockákra szelt füstölt szalonnát. Hozzátesszük az abált húst, megsózzuk, teszünk bele ízlés szerint csövespaprikát ...

Vadmalaccomb párolva