Nyúlragu - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

NYÚLRAGU, Hozzávalók:
2 nyúlcomb,
2 nyúllapocka,
8 dkg zsír,
5 dkg liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 vöröshagyma,
1 babérlevél, néhány szál kakukkfű, 1 csomó petrezselyem,
25 apró (mogyoró) hagyma,
20 dkg gomba,
só, bors,
5 dl fehér bor.
A nyúlragu készítése:
A húst 5-6 dkg-os darabokra vágjuk.
Forró zsírban szép pirosra pirítjuk, megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, megkeverjük, megsózzuk, borsozzuk, föleresztjük a borral és ugyanannyi vízzel, majd felforraljuk.
Ekkor beletesszük a babérlevelet, a petrezselymet, a kakukkfüvet, az apró hagymát, a negyedekre vágott gombát, és befedve készre pároljuk.
Tálaláskor a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet vegyük ki belőle, vajas rizst vagy spagettit adjunk hozzá.
<<< vad ételek
Nyúlragu másképp
nyúlragu, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Nyúlragu