Nyúlpástétom 2. - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

NYÚLPÁSTÉTOM II., Hozzávalók:
1 nyúl combja és eleje,
1 vöröshagyma,
15 dkg füstölt szalonna,
2 tejbe áztatott zsemle,
2 tojás,
só, bors, zsír,
a levébe 2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
1 hagyma,
só, ecet.
A Nyúlpástétom 2. készítése:
A nyúl combját és elejét összevágjuk, hagymás zsírban megpároljuk.
Ha a hús kihűlt, kockára vágott füstölt szalonnával és a kinyomkodott zsemlékkel együtt megdaráljuk.
A péphez 2 egész tojást, sót, borsot adunk s összedolgozzuk.
Hosszúkásra formáljuk, és zsírozott szalvétába kötjük.
Tisztított, karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, hagymát gyengén ecetes, sós vízben felforralunk, beletesszük a szalvétás húst, és fél óráig főzzük.
Levében hagyjuk langyosra hűlni, majd két deszka közé tesszük, és fél napig nyomatjuk.
Szalvétába kötve napokig eláll.
<<< vad ételek
nyúlpástétom 2., vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Nyúlpástétom 2.