Egri nyúlaprólék - Vadhús receptek, Vadételek

  • 2018-11-27

Vad receptek

EGRI NYÚLAPRÓLÉK, Hozzávalók:
1 kg nyúlaprólék (tüdő, máj),
15 dkg füstölt szalonna,
1 dkg libazsír,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl vörös bor,
só, bors.
Az egri nyúlaprólék készítése:
A kockára vágott füstölt szalonnát a libazsírban kiolvasztjuk, majd apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk benne.
Teszünk bele egy elkapart gerezd fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, vörös borral fölengedjük.
Egy kevés párolás után ebben megfőzzük a nyúl aprólékát.
Burgonyafánkköretet adunk hozzá.
<<< vad ételek
egri nyúlaprólék, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Egri nyúlaprólék