Őzcomb vörösborban - Vadételek, Vadhús receptek

  • Frissítve: 2023-09-02  

Vad receptek

ŐZCOMB VÖRÖSBORBAN, Hozzávalók:
1 kg őzcomb,
15 dkg füstölt szalonna,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg vegyes zöldség,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl spanyol mártás,
3 dl vörös bor,
5 cl konyak,
1 kanál paradicsompüré,
só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűbors,
1 kanál liszt,
2 narancs,
egy fél citrom,
áfonya vagy csipkeíz.
Őzcomb vörös borban elkészítése:
Az őzcombot fölszeleteljük, megtűzdeljük szalonnával, megsózzuk, borsozzuk.
Egy kevés olajban hirtelen körbesütjük és félretesszük.
Az olajban megpirítjuk a feldarabolt hagymát, majd a zöldségeket, hozzáadjuk a gombát, fokhagymát, babérlevelet, borsot, a reszelt narancs- és citrom héjat, kakukkfüvet.
Rövid pirítás után meghintjük liszttel, majd fölengedjük borral, és simára keverjük.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, spanyol mártást, egy kevés áfonya vagy csipkeízt és egy narancs levét.
Ezután elkeverjük, felforraljuk, és ráöntjük az őzcombra.
Fedő alatt közepes lángon pároljuk, időnként megforgatva.
Ha sűrű lesz a mártásunk, vörös borral hígíthatjuk. Végül hozzáadjuk a konyakot is, majd finom szűrőn átszűrjük.
Előmelegített tálon forrón, burgonyaropogóssal vagy burgonyagombóccal tálaljuk.

<<< vad ételek

Őzcomb vörös borban