Nyúlszeletek citrommal - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

NYÚLSZELETEK CITROMMAL, Hozzávalók:
1 nyúl gerince és combjai,
só, bors,
vöröshagyma,
zöldpetrezselyem,
citrom,
olaj,
1 dl bor,
liszt,
paradicsompüré, mustár.
A nyúlszeletek citrommal készítése:
A nyúl gerincét és combjait jól megtisztítjuk, leforrázzuk, és egy kis ideig ebben a vízben hagyjuk.
Ezután kivesszük a vízből, fölszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott vöröshagymával és petrezselyemmel mindkét oldalát meghintjük.
Citromlével meglocsoljuk és összerakjuk.
Néhány órán át hideg helyen állni hagyjuk, ezután serpenyőben, forró olajban, szép világos- pirosra sütjük.
Lábasba szedjük, egy kevés vízzel és borral puhára pároljuk.
A húsokat kivesszük, levéből mártást készítünk egy kiskanál liszttel, teszünk hozzá 1 kiskanál paradicsompürét, 1 kiskanál mustárt, és felforraljuk.
A tálra rakott húsokra öntve tálaljuk.
<<< vad ételek
nyúlszeletek citrommal, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Nyúlszeletek citrommal