Fácánpecsenye - Vadételek
- Frissítve: 2023-09-02
FÁCÁNPECSENYE, Hozzávalók:
1 fácán,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sonka,
1 burgonya,
10 dkg zöldborsó,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg kelbimbó,
só, bors, majoranna,
1 dl olaj.
A
fácánpecsenye készítése:
A fácánt megtisztítjuk, felbontjuk. Mellét
és combját füstölt szalonnával megtűzdeljük.
Kívül-belül bedörzsöljük sóval,
majoránnával és egy kevés törött borssal.
Belsejébe kockára vágott burgonyát,
néhány kelbimbót, reszelt hagymát és zöldborsót teszünk (fűszerezve), majd a nyílást
összetűzzük vagy bevarrjuk.
Ezután az egész fácánt egy kicsit zsíros sonkaszeletekbe
burkoljuk, és vékony zsineggel több helyen átkötjük.
Fedeles tűzálló tálba
helyezzük, leöntjük 1 dl forró olajjal, és fedő alatt kb. 2 órán át sütjük. (Alufóliával
is takarhatjuk.)
Sós burgonyával és vörös borral párolt káposztával körítjük.
<<< vadhús receptek
Pecsenyék