Receptek

Fácánpecsenye - Vadételek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Vad receptek , Füstölt szalonnás ételek

FÁCÁNPECSENYE, Hozzávalók:
1 fácán,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sonka,
1 burgonya,
10 dkg zöldborsó,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg kelbimbó,
só, bors, majoranna,
1 dl olaj.
A fácánpecsenye készítése:
A fácánt megtisztítjuk, felbontjuk. Mellét és combját füstölt szalonnával megtűzdeljük.
Kívül-belül bedörzsöljük sóval, majoránnával és egy kevés törött borssal.
Belsejébe kockára vágott burgonyát, néhány kelbimbót, reszelt hagymát és zöldborsót teszünk (fűszerezve), majd a nyílást összetűzzük vagy bevarrjuk.
Ezután az egész fácánt egy kicsit zsíros sonkaszeletekbe burkoljuk, és vékony zsineggel több helyen átkötjük.
Fedeles tűzálló tálba helyezzük, leöntjük 1 dl forró olajjal, és fedő alatt kb. 2 órán át sütjük. (Alufóliával is takarhatjuk.)
Sós burgonyával és vörös borral párolt káposztával körítjük.

<<< vadhús receptek


Pecsenyék

Cigánypecsenye
Boros pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Borsodi sonkás pecsenye