Vaddisznótokány - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

Vaddisznótokány

Vaddisznótokány hozzávalók:
1 kg fiatal vaddisznóhús,
15 dkg füstölt szalonna,
csöves paprika,
törött bors,
kakukkfű,
2 dl vörös bor,
1 vöröshagyma,
1 csomó petrezselyem.

Vaddisznótokány készítése:
Legjobb ehhez az ételhez a fiatal vaddisznóhús. Bármilyen részéből lehet készíteni. Szalonnástól, bőröstől együtt feldaraboljuk, pörkölthöz való darabokra. Tegyük bele egy fazék forró vízbe. Felforraljuk, majd átszedjük hideg vízbe. Egy lábosban halványpirosra sütjük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát. Hozzátesszük az abált húst, megsózzuk, teszünk bele ízlés szerint csövespaprikát, 1 kiskanál törött borsot, 2 dl vörös bort, kakukkfüvet. Fedő alatt lassan, néha kevergetve, pároljuk.
Párolgó levét vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk még az apróra vágott vöröshagymát és a vagdalt zöldpetrezselymet. Ezzel együtt még 10-15 percig pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük.
Előmelegített tálon tálaljuk.

<<< vadhús receptek