Vadászpecsenye - Vadételek, Vadhús receptek

  • Frissítve: 2023-09-02  

Vad receptek

VADÁSZPECSENYE, Hozzávalók:
4 db fácán pulyka- vagy gyöngytyúk comb,
2 db mell,
4 dkg fokhagyma,
1/2 tubus Piros Arany paprikakrém,
1 dkg törött bors, só,
5 dkg zsír,
1 kávéskanál paradicsompüré,
2 szem borókabogyó,
1 csipet kakukkfű,
1 dl bor,
pirospaprika.
A vadászpecsenye készítése:
A megadott mennyiségű fokhagymából, paprika krémből, paradicsompüréből, a fűszerekkel ízesítve, sűrű mártást keverünk.
(Készíthetjük úgy is, hogy egy kevés zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a többi ízesítő anyagot, és kevés borral forralással besűrítjük.)
A melleket és combokat csontig bevagdaljuk, majd az így nyert nyílásokat megkenjük a mártással.
Ezután átkötjük, vagy hústűvel megtűzzük, forró zsírban megforgatjuk, majd kisebb lángon puhára pároljuk.
A fenti mártással készíthetünk - ugyanilyen módon - sertéskarajt egybensütve.
Különleges rántott húst is készíthetünk úgy, hogy a mártással, melyhez egy kanál Vegetát is keverjünk előző este.
Bekenjük a sertéshúsdarabokat, így pácoljuk egy éjszakán át, majd másnap szokásosan panírozva kirántjuk.
<<< vad ételek
vadászpecsenye, vadételek, leves

Vadászpecsenye