Őzfilé - Vadételek

  • 2018-11-27

Vad receptek

ŐZFILÉ, Hozzávalók:
1 őz hátsó combja vagy gerince,
só, bors,
liszt, olaj,
paradicsompüré,
bor.
Őzfilé elkészítése:
Az őz hátsó combját vagy gerincét több vízben jól átmossuk. Ezután ujjnyi vastagra fölszeleteljük.
Egy kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
Lisztbe mártjuk és kevés, de forró olajban a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk.
Ha kisült, előmelegített tűzálló tálra szedjük, a pecsenyelébe egy kevés lisztet szórunk, egy kevés paradicsompürét és néhány csepp bort öntünk, felforraljuk, és a tálra szedett szeletekre öntjük.
Zsírban sült burgonyagombóccal körítjük.
<<< vad ételek
őzfilé, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Őzfilé