Őzfilé - Vadételek

  • Frissítve: 2023-09-02  

Vad receptek

ŐZFILÉ, Hozzávalók:
1 őz hátsó combja vagy gerince,
só, bors,
liszt, olaj,
paradicsompüré,
bor.
Őzfilé elkészítése:
Az őz hátsó combját vagy gerincét több vízben jól átmossuk. Ezután ujjnyi vastagra fölszeleteljük.
Egy kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
Lisztbe mártjuk és kevés, de forró olajban a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk.
Ha kisült, előmelegített tűzálló tálra szedjük, a pecsenyelébe egy kevés lisztet szórunk, egy kevés paradicsompürét és néhány csepp bort öntünk, felforraljuk, és a tálra szedett szeletekre öntjük.
Zsírban sült burgonyagombóccal körítjük.

<<< vad ételek

Őzfilé