Őzcomb kertészné módra - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

ŐZCOMB KERTÉSZNÉ MÓDRA, Hozzávalók:
1 kg őzcomb,
20 dkg szalonna,
1 babérlevél,
1-2 áfonya,
só, bors, rozmaring,
1 csomó leveszöldség,
1,5 dl tejszín,
2 kanál liszt;
köret: 25 dkg gomba,
1 hagyma,
8 paradicsom,
50 dkg zöldbab (konzerv is lehet),
1 kanál vaj, zöldpetrezselyem.
Az őzcomb kertészné módra készítése:
A húst megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal.
A szalonna kétharmadával megtűzdeljük, és a maradék szalonnával körbepirítjuk a zöldséggel, babérral és áfonyával együtt.
Felöntjük 1 csésze vízzel, és a sütőben 1 1/2 - 2 órát kis lángon tovább sütjük.
A gombát a hagymával és a paradicsommal olajban megpároljuk, a babot egy kanál vajban külön pároljuk.
A sültet levéből kivéve hidegre teszzük, és a levét egy kevés liszttel sűrítjük, és a tejszínnel felfőzzük. A mártást passzírozzuk, és a fölszeletelt húsra öntjük.
A zöldségekkel körítjük.
<<< vad ételek
őzcomb kertészné módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Őzcomb kertészné módra