Gombás szarvas szeletek - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

GOMBÁS SZARVAS SZELETEK, Hozzávalók:
1 kg szarvascomb,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 kanál liszt,
1 kanál paradicsompüré,
20 dkg erdei gomba,
só, bors,
2 dl vörös bor.
A gombás szarvasszeletek készítése:
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, egy kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
A szeleteket lisztbe mártjuk, egy kevés forró olajban mindkét oldalukat hirtelen kisütjük és félretesszük.
A zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a szeletekre vágott vargányát, és zsírjára pároljuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, törött borsot, 2 dl vörös bort, és a húsra öntjük.
Együtt puhára pároljuk, és gombás rizzsel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
<<< vad ételek
gombás szarvasszeletek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Gombás szarvasszeletek