Tejfölös vadaprólék - Vadhús receptek

  • Frissítve: 2023-09-02  

Vad receptek

Tejfölös vadaprólék, Hozzávalók:

2 nyúl aprólék,
1 leveszöldség,
só,
bors.
babérlevél,
kakukkfű,
tárkony,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl vörös bor,
cukor,
petrezselyem,
szardellapaszta,
mustár,
citromhéj,
2 dl tejföl.
Tejfölös vadaprólék készítése:
A nyúlaprólékot kockára vágjuk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. A víz 2-3 ujjnyira lepje el a húst. Úgy zöldségezzük be, mint a húslevest.
Sóval, borssal, babérlevéllel, tárkonylevéllel, 2 gerezd fokhagymával fűszerezzük, és ha forr, beleöntjük a vörös bort. Ha a hús megpuhult, levét leszűrjük, a húst kiszedjük. Négy kockacukrot zsírban megpirítunk. Majd finomra vágott zöldpetrezselymet, egy evőkanál szardellapasztát, egy mokkáskanál mustárt és reszelt citromhéjat adunk hozzá. Felöntjük a húslével, a tejföllel és felforraljuk. Végül a húst adjuk hozzá, és még 10 percig főzzük; mártássűrűségű legyen.
Zsemlegombóccal vagy makarónival tálaljuk.
<<< vadhús receptek

Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös leves húsgombóccal
Tejfölös libamell