Tejfölös gombamártás
- 2019-02-19 Gombás receptek
Tejfölös gombamártás hozzávalók
- 30 dkg gomba
- 8 dkg zsír
- 5 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dl csontlé
- 3 dl tejföl
- só, bors, petrezselyem
Tejfölös gombamártás készítése
A gombát jól megtisztítjuk, megmossuk és fölszeleteljük.
A hagymát apróra vágjuk, és ugyancsak finomra vágjuk a zöldpetrezselymet is.
A zsírt felhevítjük, a hagymát félig megpirítjuk benne, hozzáadjuk a fölszeletelt gombát, meghintjük petrezselyemmel, és nagy lángon zsírjára pirítjuk.
Ekkor meghintjük liszttel, csontlével fölengedjük, simára keverjük, sózzuk, törött borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk.
Végül a tejfölt keverjük el benne, ismét felforraljuk, és forrón tálaljuk.
Tálalás előtt belemorzsolt vajjal javítjuk fel.