Tojásos gombatorta

TOJÁSOS GOMBATORTA, Hozzávalók:

40 dkg gomba,
5 tojás,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
só, 1 dl olaj, petrezselyem,
1 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt.

Tojásos gombatorta elkészítése :

A lisztből, 1 tojássárgájából és a margarinból, sóval, egy kevés vízzel tésztát gyúrunk.
Egy-két órát pihentetjük hideg helyen, majd kinyújtjuk akkorára, hogy egy tortaforma kibélelésére elegendő legyen.

Közben olajban megpirítjuk a karikákra vágott vöröshagymát, majd kivesszük az olajból, és a nagyobb darabokra vágott gombát pároljuk meg benne.

A gombát is tányérra szedjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, elkeverjük a tejföllel.
A kibélelt forma aljára terítjük a pirított hagymát, erre a gombát, ezután a tejfölös habot és megsütjük.
Majd a négy tojássárgáját helyezzük rá, megszórhatjuk reszelt sajttal is, visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt meg nem olvad.

<<< gombás ételek

   Tojással töltött gomba    Töltött gomba    Töltött gomba túróval    Töltött rántott gomba