Töltött rántott gomba - Gombás ételek

Hozzávalók:

50 dkg gomba,
2 dkg vaj,
zöldpetrezselyem,
1 kanál reszelt hagyma,
só, törött bors,
2 evőkanál liszt,
1 dl tej,
2 tojás,
zsemlemorzsa, olaj.

Töltött rántott gomba elkészítése

A gombát megtisztítjuk, szárát kivesszük, kivájjuk, és a fejeket 5 percig forraljuk sás vízben (1 kanál ecettel).

Kiszedjük, megszárítjuk, és púposan megtöltjük töltelékkel.
Egy kevés vajban egy kanál reszelt hagymán a feldarabolt szárakat és a belső részét zsírjára pároljuk, meghintjük petrezselyemmel, megszórjuk egy kanál liszttel, fölengedjük, és a tejjel sűrűre főzzük.

Sózzuk, borsozzuk.
A töltött gombákat lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük.