Vadmalac comb párolva - Vadhús receptek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Vad receptek

Vadmalac comb párolva, Hozzávalók:
1 kg vadmalac comb,
8 dkg zsiradék,
12 dkg császárhús,
20 dkg gomba,
8 dkg vegyes zöldség,
2 dkg zeller,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1,5 dl vörös bor,
paradicsompüré,
liszt,
babérlevél,
kakukkfű,
só,
bors,
majoránna,
citromlé,
petrezselyem.
Vadmalaccomb párolva készítése:
A húst megsózzuk, fűszerezzük, és forró zsírban vagy olajban hirtelen megsütjük. Áttesszük egy lábosba.
A zsírban a hagymát, zöldséget, zellert megpirítjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát is. Rátesszük a paradicsompürét és egy kanál lisztet, rövid ideig pirítjuk, majd vörös borral fölengedjük. Az egészet simára keverve ráöntjük a húsra, és puhára pároljuk benne.
Közben a császárhúst megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott gombát és a petrezselymet, majd a párolólevet rászűrjük és felforraljuk.
Köretnek füstölt szalonnával párolt és metéltre vágott nyers almával kevert vöröskáposztát és sült burgonyát adunk hozzá.
<<< vadhús receptek
nyúlpecsenye magyarosan, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Vadmalaccomb párolva