Őzgerinc csipkebogyómártással - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

ŐZGERINC CSIPKEBOGYÓMÁRTÁSSAL, Hozzávalók:

1 kg őzgerinc,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl vörös bor,
hagyma,
szegfűszeg,
1/2 dkg liszt,
1/2 dl tej,
2 evőkanál csipkeíz,
1 tojás sárgája.
Őzgerinc csipkebogyómártással elkészítése:
Az őzgerinc húsát lefejtjük a csontokról, szalonnával tűzdeljük, vörös borban és zsírban megpároljuk a szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymával együtt.
Ha a hús puha, fölszeleteljük, tálra rakjuk, és csipkebogyómártást adunk hozzá.
A lisztből a tejjel habarást készítünk, belekeverjük a csipkeízt.
Felöntjük zöldséglével; cukorral, citromlével ízesítjük, felforraljuk.
Tálaláskor 1 tojássárgáját habarunk bele.

<<<
vad ételek
őzgerinc csipkebogyómártással, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Őzgerinc csipkebogyómártással