Őzpörkölt elkészítése, Vadételek,vadhús receptek

Őzpörkölt - Vadhús receptek





Vad receptek

ŐZPÖRKÖLT

Hozzávalók:
1 kg őzhús,
2 dkg só,
1 g paprika,
2 gerezd fokhagyma,
5 dkg zöldpaprika,
5 dkg paradicsom,
5 dkg zsír,
15 dkg hagyma.
Őzpörkölt elkészítése:
A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, fokhagymát, pirospaprikát teszünk hozzá, majd beletesszük a kockára vágott őzhúst.
Megsózzuk, egy kevés vízzel és borral fölengedjük, félig megpároljuk, utána beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot.
Az egészet puhára pároljuk, és párolt rizzsel körítjük.
<<< vad ételek

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves