Nyúl marengói módra - Vadételek, Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

NYÚL MARENGÓI MÓDRA, Hozzávalók:
1 nyúlgerinc és combok,
olaj, só, bors,
zöldpetrezselyem,
2 dl fehér bor,
1 evőkanál liszt,
20 dkg gomba,
1 kanál paradicsompüré. 
A nyúl marengói módra készítése:
A feldarabolt, megsózott nyulat forró olajban megpirítjuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és hagymával, és egy pohár fehér borral engedjük föl.
Lefedve, kis lángon puhára pároljuk, vízzel pótolva az elfőtt vizet.
Mikor már a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, felengedjük egy kevés vízzel kevert borral, és hozzáadunk 20 dkg karikára vágott, tisztított gombát.
Levét paradicsompürével ízesítjük, és lefedve addig főzzük, míg a gomba is meg nem puhult.
Kitűnő hozzá a burgonyapüré, párolt rizs, de adhatjuk sós vízben főtt spagettival körítve is.
<<< vad ételek
nyúl marengói módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Nyúl marengói módra



Tökfőzelék
Hozzávalók:

1,2 kg gyalult tök,
5 dkg zsír,
8 dkg liszt,
2 dkg hagyma,
1/2 kávéskanál pirospaprika,
1 evőkanál vágott kapor,
1-2 evőkanál ecet,
2 dl tejföl,
3 dkg só,
esetleg egy kevés cukor

--------
Görög saláta
Hozzávalók:

2 zöldpaprika,
1 vöröshagyma,
1 uborka,
6 paradicsom,
10 dkg juhtúró reszelt sajttal keverve (5 dkg),
2 kanál borecet,
5 kanál olívaolaj,
15 olajbogyó,
só,
bors,
egy csipet cukor

--------
Erdélyi csorbaleves
Hozzávalók:

1 kg-os csirke,
20 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
2 zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
25 dkg káposzta,
40 dkg burgonya,
2 kanál olaj,
pirospaprika, bors, tárkonyecet

--------
Almás béles
Hozzávalók:

30 dkg liszt,
12 dkg vaj vagy 10 dkg zsír,
2 kanál cukor,
1 egész tojás,
1 kanál tejföl,
egy csipet só;

töltelék:
1 kg alma,
10 dkg cukor,
fahéj