Nyúl marengói módra - Vadételek, Vadhús receptek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Vad receptek

NYÚL MARENGÓI MÓDRA, Hozzávalók:

1 nyúlgerinc és combok,
olaj, só, bors,
zöldpetrezselyem,
2 dl fehér bor,
1 evőkanál liszt,
20 dkg gomba,
1 kanál paradicsompüré. 
A nyúl marengói módra készítése:
A feldarabolt, megsózott nyulat forró olajban megpirítjuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és hagymával, és egy pohár fehér borral engedjük föl.
Lefedve, kis lángon puhára pároljuk, vízzel pótolva az elfőtt vizet.
Mikor már a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, felengedjük egy kevés vízzel kevert borral, és hozzáadunk 20 dkg karikára vágott, tisztított gombát.
Levét paradicsompürével ízesítjük, és lefedve addig főzzük, míg a gomba is meg nem puhult.
Kitűnő hozzá a burgonyapüré, párolt rizs, de adhatjuk sós vízben főtt spagettival körítve is.
<<< vad ételek
nyúl marengói módra, vadételek, leves

Nyúl marengói módra