Nyúlpástétom 1. - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

NYÚLPÁSTÉTOM I., Hozzávalók:
1 kg nyúlhús,
50 dkg sertéshús,
2 zsemle,
2 tojás,
15 dkg füstölt szalonna,
tejföl,
zsír, só.
A Nyúlpástétom 1. készítése:
A nyúlhúst néhány napra páclébe tesszük, majd a zsíros disznóhússal a páclében puhára főzzük.
Amikor megfőtt, lefejtjük a húst a csontról, megdaráljuk, s a páclébe áztatott zsemlékkel, a tojásokkal az apró kockákra vagdalt szalonnával, egy-két kanál sűrű tejföllel jól összedolgozzuk.
Aki szereti, citromlevet és mustárt is tehet bele.
Végül zsírozott, morzsázott formába öntjük, és gőzben megfőzzük.
Apró savanyú uborkával vagy céklával díszítjük a pástétomos tálat.
<<< vad ételek
nyúlpástétom 1., vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Nyúlpástétom 1.