Nyúl pástétom - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-07-03
 
Vad receptek
NYÚLPÁSTÉTOM 
I., Hozzávalók:
        
 1 kg nyúlhús, 
50 dkg sertéshús, 
2 zsemle, 
2 tojás, 
15 dkg füstölt 
szalonna, 
tejföl, 
zsír, só.
A Nyúlpástétom 1. készítése:
A 
nyúlhúst néhány napra páclébe tesszük, majd a zsíros disznóhússal a páclében puhára 
főzzük. 
Amikor megfőtt, lefejtjük a húst a csontról, megdaráljuk, s a páclébe 
áztatott zsemlékkel, a tojásokkal az apró kockákra vagdalt szalonnával, egy-két 
kanál sűrű tejföllel jól összedolgozzuk. 
Aki szereti, citromlevet és mustárt 
is tehet bele. 
Végül zsírozott, morzsázott formába öntjük, és gőzben megfőzzük. 
Apró savanyú uborkával vagy céklával díszítjük a pástétomos tálat.
<<< vad ételek
