Vadételek, vadhús receptek - Sevillai narancsos szeletek

  • 2018-11-27

Vad receptek

SEVILLAI NARANCSOS SZELETEK, Hozzávalók:
1 kg őz- vagy szarvashús (bélszín vagy gerinc),
12 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sárgarépa,
8 dkg fehérrépa,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg paradicsompüré,
2 narancs,
1 babérlevél,
5 dkg liszt,
6 dkg zsír,
1 evőkanál ribizli- vagy áfonyaíz,
2 dl vörös bor,
21 dkg gombafej,
5 cl konyak.
Sevillai narancsos szeletek elkészítése:
A húst fölszeleteljük, szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, és egy lábasba helyezzük.
A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vágjuk, rászórjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, felöntjük vörös borral, egy kevés vízzel, hozzátesszük a fokhagymát, babérlevelet, felforraljuk, ráöntjük a hússzeletekre, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha a hús megpuhult, átszedjük egy másik edénybe.
A mártást ízesítjük egy fél narancs levével, a ribizli vagy áfonyaízzel még egyszer felforraljuk, szitán áttörjük, és hozzáadjuk a finom metéltre vagy kockára vágott és puhára főzött narancshéjat.
Tálaláskor minden hússzeletre egy-egy meghámozott narancskarikát helyezünk, a közepére egy sült gombafejet teszünk, és leöntjük a konyakkal ízesített forró mártással.
Rizskörítést adunk hozzá.
<<< vad ételek
sevillai narancsos szeletek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Sevillai narancsos szeletek