Különleges nyúlpecsenye - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

KÜLÖNLEGES NYÚLPECSENYE, Hozzávalók:

1,2 kg nyúlgerinc (vagy -comb),
1 dl olaj,
30 dkg szőlőszem,
10 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál liszt,
3 dl bor,
5 dkg vaj,
5 cl konyak,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
só, bors,
1 gerezd fokhagyma,
3 szem borókabogyó,
2 szem szegfűbors,
1 babérlevél,
kakukkfű,
1 csomó zöldpetrezselyem,
vöröshagyma

Különleges nyúlpecsenye elkészítése

A megmosott húst zománc-, illetve porcelán tálba helyezzük, megborsozzuk, és rátesszük a következő anyagokat :
1 kis fej apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, 1 gerezd zúzott fokhagymát, 2 szem szegfűborsot, néhány szem borókát megőrölve, 1 babérlevelet, egy kevés kakukkfüvet, egy csomó zöldpetrezselymet, 15 dkg szőlőszemet szétmorzsolva, 2 dl bort.
Ebben a pácban egy napig hagyjuk állni hűvös helyen vagy hűtőszekrényben.
Többször megforgatjuk.
Mielőtt elkészítjük, szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, borsozzuk, és forró zsírban, serpenyőben rózsaszínűre elősütjük.
Ha jó színes, sütőben, közepes hőfokon 15 percig sütjük.
A páclevet leszűrjük, felére besűrítjük, hozzáadjuk a lisztet, és 1 dl borral, habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, ugyancsak jól elkeverjük, és lefedve egy kis ideig még főzzük.
A húst csontjáról lefejtjük, fölszeleteljük, és formájára visszahelyezzük.
Tűzálló tálra rakjuk, teszünk mellé 15 dkg szőlőszemet, és langyos konyakkal leöntve meggyújtjuk.
A mártásba beletesszük a tejszínt, felforraljuk és átszűrjük.
Beletesszük a vajat, habverővel simára keverjük, és a húsra, valamint a szőlőszemekre öntjük.
Rövid időre forró sütőbe tesszük.
Burgonyaropogóst vagy sült burgonyagombócot tálalunk hozzá.

<<< vad ételek

Különleges káposztasaláta
Különleges nyúlpecsenye
Különleges omlett
Különleges paprikasaláta paradicsommal
Különleges töltött csirke
Különleges töltött ponty
Különleges vegyes saláta