Fogolypecsenye fóliában - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Vad receptek

FOGOLYPECSENYE FÓLIÁBAN, Hozzávalók:
1 fogoly,
5 dkg vaj,
10 dkg sonka,
10 dkg gomba,
petrezselyem, só, bors,
1 kanál liszt,
1 dl fehér és 1 dl vörös bor,
1,5 dl Húsleves,
10 dkg füstölt szalonna.
A fogolypecsenye fóliában készítése:
Vágjuk ketté a megtisztított foglyot, vajban vagy margarinban pirítsuk meg.
Tegyük hozzá a metéltre vágott sonkát, gombát, zöldpetrezselymet, a sót, törött borsot.
Szórjuk meg egy kanál liszttel, és eresszük fel a fehér és a vörös borral, meg a húslevessel.
Forraljuk addig, amíg a mártás a felére besűrűsödik.
Egy megfelelő nagyságú alufóliát vágjunk le, a foglyot helyezzük rá, egy-egy szelet szalonnával.
A fólia végét felhajtjuk, ráöntjük a sűrű mártást.
A fóliát körül kétszer behajtjuk, hogy a mártás ki ne főhessen.
A képződő gőz miatt nagyobbra hagyjuk a fóliát. Tálra téve, sütőben 20 percig sütjük.
<<< vadhús receptek
fogolypecsenye, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Fogolypecsenye fóliában