Vaddisznó pácolva - Vadhús receptek

  • 2018-11-27

Hozzávalók:

vaddisznó comb,
páclé

Vaddisznó pácolva készítése:

A vaddisznó hátsó combját szoktuk pácolva elkészíteni. Ha nem túl kövér, a bőrös szalonnát is rajtahagyhatjuk, csak ujjnyi csíkokra vagy kockákra vagdaljuk be a bőrét, így jobban kisül, és nagyon jó ízt ad az egésznek.

Először leforrázzuk, utána megtörölgetjük.

Besózzuk, bepácoljuk a szokásos zöldséges, borsos páclébe, füstölt szalonnával megtűzdeljük.

Tepsibe tesszük, páclevet öntünk rá, azután sűrűn sűrű öntözgetve, forgatva, először puhára pároljuk. (Borítsuk be alufóliával.) Levesszük róla a fedőt vagy fóliát, és pirosra sütjük.

Meleg helyre félretesszük, levébe egy kevés mustárt és tejfölt keverünk, és a tálra rakott, fölszeletelt húsra öntjük vagy csészében tálaljuk.

<<< vadhús receptek


Kapcsolódó oldalak