Gombás rizses csirkeaprólék

1 kg csirkeaprólék,
20 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 csomó zöldpetrezselyem,
8 dkg zsír,
30 dkg rizs,
4 dkg sajt,
só, bors.
Gombás rizses csirkeaprólék elkészítése :
A húst 8 dl vízben puhára főzzük.
Közben a reszelt hagymát, az apróra vágott fokhagymát és a negyedekbe vágott gombát zsírban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, és tovább pároljuk együtt, végül ráöntjük a hús leszűrt levét.
Kuktában 12 percig főzzük.
A megfőtt rizst gyengéden elkeverjük a kicsontozott aprólékkal, kizsírozott jénai edénybe tesszük, tetejére hintjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet, megszórjuk törött borssal, majd addig sütjük, amíg a tetején a sajt el nem olvadt.

Gombás rizses csirkeaprólék

   Gombás rizottó    Gombás vesepecsenye    Gomba torta    Gomba vagdalt    Gombával töltött csirkemell

    Gombával töltött csirkemell     Görög csirke     Grúz csirke     Gyöngytyúk pecsenye     Gyöngytyúk ropogós     Gyümölcsös csirkemáj