Gombás rizses csirkeaprólék
- 2019-02-19 Csirkés ételek, Gombás receptek
1 kg csirkeaprólék, 
20 dkg gomba,
1 
kis fej vöröshagyma, 
1 gerezd fokhagyma, 
1 csomó zöldpetrezselyem, 
8 dkg zsír, 
30 dkg rizs,
4 dkg sajt, 
só, bors.
Gombás rizses csirkeaprólék elkészítése :
A húst 8 dl vízben puhára főzzük.
Közben a reszelt hagymát, az apróra vágott fokhagymát és a negyedekbe vágott gombát zsírban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, és tovább pároljuk együtt, végül ráöntjük a hús leszűrt levét.
Kuktában 12 percig főzzük. A megfőtt rizst gyengéden elkeverjük a kicsontozott aprólékkal, kizsírozott jénai edénybe tesszük, tetejére hintjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet, megszórjuk törött borssal, majd addig sütjük, amíg a tetején a sajt el nem olvadt.
Gombás rizses csirkeaprólék
