Gombás rizses csirkeaprólék

1 kg csirkeaprólék,
20 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 csomó zöldpetrezselyem,
8 dkg zsír,
30 dkg rizs,
4 dkg sajt,
só, bors.

Gombás rizses csirkeaprólék elkészítése :
A húst 8 dl vízben puhára főzzük.

Közben a reszelt hagymát, az apróra vágott fokhagymát és a negyedekbe vágott gombát zsírban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, és tovább pároljuk együtt, végül ráöntjük a hús leszűrt levét.

Kuktában 12 percig főzzük. A megfőtt rizst gyengéden elkeverjük a kicsontozott aprólékkal, kizsírozott jénai edénybe tesszük, tetejére hintjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet, megszórjuk törött borssal, majd addig sütjük, amíg a tetején a sajt el nem olvadt.

Gombás rizses csirkeaprólék

    Gombával töltött csirkemell     Görög csirke