Spanyol csirke

  • Frissítve: 2019-09-14  

Spanyol csirke, Hozzávalók:

1 kg csirkehús (comb és mell),
bors,
fokhagyma,
ketchup,
olaj.

Spanyol csirke elkészítése:

A csirkecombokból és mellekből kivesszük a csontot, amennyire csak lehet, és a húst törött borssal bedörzsöljük, majd olyan olajjal kenjük meg, amelybe egy gerezd fokhagymát is kevertünk.

Egy kanál ketchupot simára keverünk a fokhagymás olaj maradékával, és sütés közben ezzel kenegetjük a csirkedarabokat.

Még pikánsabb lesz a pecsenye, ha a mártásba egy kevés borecetet, mustárt meg egy mokkáskanál mézet keverünk, de ekkor a sütésnél nagyon vigyázzunk, mert a méztől könnyen elég a hús.

<<< csirke receptek

    Spanyol csirke más módon     Sült jérce     Szárnyasvagdalt citrommártással     Szerb csirkehúsos recept     Szőlős csirke recept     Tejfölös tyúk     Toledói csirke