Szárnyas ételek, Csirke receptek - Spanyol csirke

  • 2018-11-27

Spanyol csirke, Hozzávalók:
1 kg csirkehús (comb és mell),
bors,
fokhagyma,
ketchup,
olaj.
Spanyol csirke elkészítése:
A csirkecombokból és mellekből kivesszük a csontot, amennyire csak lehet, és a húst törött borssal bedörzsöljük, majd olyan olajjal kenjük meg, amelybe egy gerezd fokhagymát is kevertünk.
Egy kanál ketchupot simára keverünk a fokhagymás olaj maradékával, és sütés közben ezzel kenegetjük a csirkedarabokat.
Még pikánsabb lesz a pecsenye, ha a mártásba egy kevés borecetet, mustárt meg egy mokkáskanál mézet keverünk, de ekkor a sütésnél nagyon vigyázzunk, mert a méztől könnyen elég a hús. <<< csirke receptek

Spanyol bab
Spanyol csirke
Spanyol csirke más módon
Spanyol omlett
Spanyol saláta
Spanyol spagetti
Spanyol töltött káposzta
Spanyol zöldbab
Spanyol zöldbabsaláta
Spanyol zöldséges hús