Szárnyas ételek, Csirke receptek - Szárnyasvagdalt citrommártással

  • 2018-11-27

Szárnyasvagdalt citrommártással, Hozzávalók:
4 csirkecomb vagy 2 mell,
2 tojás,
2 dkg hagyma,
2 dl kefir,
2 dkg liszt,
egy fél citrom leve,
só,
vaj vagy olaj.
Szárnyasvagdalt citrommártással elkészítése:
A húst kicsontozzuk, megdaráljuk vagy deszkán péppé vagdaljuk. Tálba tesszük, összekeverjük reszelt hagymával, az egész tojásokkal és megsózzuk. Egy mogyorónyi vajat is dolgozunk bele. Lapos pogácsákat formálunk belőle vizes tenyérrel, és a vagdaltakat forró zsiradékban kisütjük.
A zsírt leszűrjük, de két evőkanálnyit félreteszünk. Ebben pirítjuk meg a lisztet, majd föleresztjük hideg vízzel, egy kevés citromhéjat reszelünk bele, és hozzáadjuk a kicsavart citromlevet is. Felforraljuk, ízesítjük, majd beleöntjük a kefirt. Elkeverjük, belehelyezzük a húspogácsákat, és még egyszer felforraljuk.
Párolt rizst vagy burgonyapürét adunk hozzá. <<< csirke receptek
tejfölös tyúk, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Szárnyasvagdalt citrommártással