Szárnyasvagdalt citrommártással

  • Frissítve: 2019-09-14  

Szárnyasvagdalt citrommártással, Hozzávalók:

4 csirkecomb vagy 2 mell,
2 tojás,
2 dkg hagyma,
2 dl kefir,
2 dkg liszt,
egy fél citrom leve,
só,
vaj vagy olaj.

Szárnyasvagdalt citrommártással elkészítése:

A húst kicsontozzuk, megdaráljuk vagy deszkán péppé vagdaljuk. Tálba tesszük, összekeverjük reszelt hagymával, az egész tojásokkal és megsózzuk.

Egy mogyorónyi vajat is dolgozunk bele. Lapos pogácsákat formálunk belőle vizes tenyérrel, és a vagdaltakat forró zsiradékban kisütjük.

A zsírt leszűrjük, de két evőkanálnyit félreteszünk. Ebben pirítjuk meg a lisztet, majd föleresztjük hideg vízzel, egy kevés citromhéjat reszelünk bele, és hozzáadjuk a kicsavart citromlevet is.

Felforraljuk, ízesítjük, majd beleöntjük a kefirt. Elkeverjük, belehelyezzük a húspogácsákat, és még egyszer felforraljuk.

Párolt rizst vagy burgonyapürét adunk hozzá.

<<< csirke receptek

Szárnyasvagdalt citrommártással

    Szerb csirkehúsos recept     Szőlős csirke recept     Tejfölös tyúk     Toledói csirke     Töltött bakonyi csirke     Töltött csirkecomb     Török csirke