Olasz csirke

  • Frissítve: 2023-09-02  

OLASZ CSIRKE, Hozzávalók:

1 csirke,
só, bors, 2 fej vöröshagyma,
1 dl olaj,
3 kanál paradicsompüré,
5 dkg liszt,
rozmaring,
1 babérlevél,
20 dkg gomba.

Olasz csirke elkészítése :

A finomra vágott vöröshagymát 4 evőkanál olajban megpirítjuk fedő alatt.

Beletesszük a csirke darabjait, melyeket sóval, borssal bedörzsöltünk, lisztben megforgattunk, és hirtelen megsütöttünk.

Teszünk rá 3 kanál paradicsompürét, egy kicsit ezzel is pirítjuk, majd egy kevés vízzel fölengedjük (csak annyival, hogy mártás sűrűségű legyen).
Teszünk bele egy kevés rozmaringot, egy babérlevelet, és fedő alatt, időnként megkeverve, puhára pároljuk.

A gombát megpirítjuk, a csirkére tesszük, és néhány percig együtt pároljuk.
Sajtos spagettivel tálaljuk. A sajtot kis tálban adjuk hozzá.

    Örmény csirke     Palacsintás csirkepaprikás