Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Tavirózsa, tündérrózsa

Tavirózsa Tündérrózsa Nymphaea fajták

Piros sárga és fehér virágú tavirózsák

2004. évtől kezdődően küldünk vízinövényeket, vásárlóinknak. A hínárok és a vízen úszók kivételével cserepes vízinövényeket kínálunk. A cserepes tavirózsákat fólia zacskóba tesszük, hogy levelük ne száradhasson ki. Minden vízinövény biztonsággal és épségben fog megérkezni címére.

A tavirózsa a talajba legyökerezik, lapos, viaszos bevonatú kerek levelei a víz felszínén úsznak. A leveleket hosszú, vastag, húsos, kúszó szárak tartják. Virágai a víz fölött nyílnak. A virágokat pillangók, poszméhek, legyek porozzák be. A mérsékelt és trópusi égöv alatt is őshonos. A 19. század óta nemesítenek tavirózsákat. Általában a kerti tavak aljára helyezik el, nagyobb edénybe, ládába ültetve, ahol több évig háborítatlanul nnövekednek. A fiatal cserepes növények szárai a tóba helyezve gyorsan fejlődik, hogy a víz felszínét mielőbb elérhesse.

A tavirózsák, tündérrózsák központi helyet foglalnak el a tóban. Nyár elejétől késő őszig folyamatosan mutatják nagy, illatos, feltűnő virágjukat. Nagy kiterjedésű levélzetükkel árnyékolják a vízfelületet. Leveleik alatt bújnak meg a halak. A kínálatunkban szereplő tavirózsa fajtáknál jelezzük az ideális vízmélységet. A tavirózsák beültetésekor szinte bármilyen agyagos talajt használhatunk. A cserepes tavirózsákat ültessük át egy nagyobb, vagy jóval nagyobb cserépbe, (8-15 liter) vagy akár egy zöldséges ládába. Zöldséges ládába akár két tavirózsát is tehetünk.

Sima kerti földet szórhatunk az edény kétharmad részéig, csak lazán tömörítsük, majd helyezzük el benne a növényeket. A tetejére apró kavicsokat tegyünk és óvatosan helyezzük a tó aljára az edényt. Így több évig is (2-3) elvan a növény átültetés nélkül.

2 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista 

2 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista