Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

A növények értékesítése szünetel!
Jelenleg vetőmagok rendelhetők áruházas oldalainkon!
Növényeket 2024. február hónaptól kínálunk újra.

Az Ön bevásárlókosara üres.

Tavirózsa, tündérrózsa

Tavirózsa Tündérrózsa Nymphaea fajták

Piros sárga és fehér virágú tavirózsák

2004. évtől kezdődően küldünk vízinövényeket, vásárlóinknak. A hínárok és a vízen úszók kivételével cserepes vízinövényeket kínálunk. A cserepes tavirózsákat fólia zacskóba tesszük, hogy levelük ne száradhasson ki. Minden vízinövény biztonsággal és épségben fog megérkezni címére.

A tavirózsa a talajba legyökerezik, lapos, viaszos bevonatú kerek levelei a víz felszínén úsznak. A leveleket hosszú, vastag, húsos, kúszó szárak tartják. Virágai a víz fölött nyílnak. A virágokat pillangók, poszméhek, legyek porozzák be. A mérsékelt és trópusi égöv alatt is őshonos. A 19. század óta nemesítenek tavirózsákat. Általában a kerti tavak aljára helyezik el, nagyobb edénybe, ládába ültetve, ahol több évig háborítatlanul nnövekednek. A fiatal cserepes növények szárai a tóba helyezve gyorsan fejlődik, hogy a víz felszínét mielőbb elérhesse.

A tavirózsák, tündérrózsák központi helyet foglalnak el a tóban. Nyár elejétől késő őszig folyamatosan mutatják nagy, illatos, feltűnő virágjukat. Nagy kiterjedésű levélzetükkel árnyékolják a vízfelületet. Leveleik alatt bújnak meg a halak. A kínálatunkban szereplő tavirózsa fajtáknál jelezzük az ideális vízmélységet. A tavirózsák beültetésekor szinte bármilyen agyagos talajt használhatunk. A cserepes tavirózsákat ültessük át egy nagyobb, vagy jóval nagyobb cserépbe, (8-15 liter) vagy akár egy zöldséges ládába. Zöldséges ládába akár két tavirózsát is tehetünk.

Sima kerti földet szórhatunk az edény kétharmad részéig, csak lazán tömörítsük, majd helyezzük el benne a növényeket. A tetejére apró kavicsokat tegyünk és óvatosan helyezzük a tó aljára az edényt. Így több évig is (2-3) elvan a növény átültetés nélkül.

3 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista 

3 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista