Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Ribizli - Egres

Ribizli fajták Egres bokor Josta

Piros ribizli Fehér és Fekete ribizli árak

Blanka fehér ribizli Dorottya fekete ribizli Fertődi hosszú fürtű Jonkheer van Tets pirosribizli

A ribiszke, ribizli nagy biológiai értékű gyümölcs, nagy mennyiségű vitamint tartalmaz, amely az ásványi sókkal együtt kedvező az emberi szervezet számára.

A fekete ribiszke vitamintartalma három-ötször nagyobb, mint a piros ribiszkéé. C-vitamin tartalma állandó. Megfelelő technológiával mélyhűtéssel, nyers lében, szörp, dzsem formájában 75-95 %-a még hoszabb tárolás esetén is megmarad. Hazánkban a piros ribiszke üzemi méretű termesztésének elterjedését a Jonkheer van Tets ribizli fajta behozatala és termesztésbe vonása segítette elő. Az ivartalan szaporítással - dugványozás, bujtás - előállított növények járulékos gyökereket képeznek. Ezek zöme a talaj 25 cm-es rétegében helyezkedik el. A föld fölötti részek a cserjetörzsből hajtanak ki. A bokrot 5-10 cm-rel a talajszint alá telepítsük, hogy életképes rügyek kerüljenek a földbe. A ribiszke természetes előfordulása erdei, erdőszéli aljnövény. A piros ribizli nem szereti a tűző napsugárzásnak kitett déli fekvésű lejtőket. A fekete ribizlit ne telepítsük fagyzugos területekre.

A piros ribizli számára a közepes humusztartalmú közép mély 60 cm termőrétegű, közép kötött talajok a legjobbak, de a szélsőséges talajviszonyok kivételével mindenhol termelhető. A talajjal szemben a fekete ribiszke igényesebb. Nagyon jól terem láptalajokon ha az nem fagyzugos terület, vagy árterületeken.

5 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista 

5 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista