Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

A növények értékesítése szünetel!
Jelenleg vetőmagok rendelhetők áruházas oldalainkon!
Növényeket 2024. február hónaptól kínálunk újra.

Az Ön bevásárlókosara üres.

Ribizli - Egres

Ribizli fajták Egres bokor Josta

Piros ribizli Fehér és Fekete ribizli árak

Blanka fehér ribizli Dorottya fekete ribizli Fertődi hosszú fürtű Jonkheer van Tets pirosribizli

A ribiszke, ribizli nagy biológiai értékű gyümölcs, nagy mennyiségű vitamint tartalmaz, amely az ásványi sókkal együtt kedvező az emberi szervezet számára.

A fekete ribiszke vitamintartalma három-ötször nagyobb, mint a piros ribiszkéé. C-vitamin tartalma állandó. Megfelelő technológiával mélyhűtéssel, nyers lében, szörp, dzsem formájában 75-95 %-a még hoszabb tárolás esetén is megmarad. Hazánkban a piros ribiszke üzemi méretű termesztésének elterjedését a Jonkheer van Tets ribizli fajta behozatala és termesztésbe vonása segítette elő. Az ivartalan szaporítással - dugványozás, bujtás - előállított növények járulékos gyökereket képeznek. Ezek zöme a talaj 25 cm-es rétegében helyezkedik el. A föld fölötti részek a cserjetörzsből hajtanak ki. A bokrot 5-10 cm-rel a talajszint alá telepítsük, hogy életképes rügyek kerüljenek a földbe. A ribiszke természetes előfordulása erdei, erdőszéli aljnövény. A piros ribizli nem szereti a tűző napsugárzásnak kitett déli fekvésű lejtőket. A fekete ribizlit ne telepítsük fagyzugos területekre.

A piros ribizli számára a közepes humusztartalmú közép mély 60 cm termőrétegű, közép kötött talajok a legjobbak, de a szélsőséges talajviszonyok kivételével mindenhol termelhető. A talajjal szemben a fekete ribiszke igényesebb. Nagyon jól terem láptalajokon ha az nem fagyzugos terület, vagy árterületeken.

Ribizli, Piros ribizli, fekete ribizli

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű bogyós gyümölcsök október végén érkeznek lerakatunkba. Szállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Növények ültetése

Válogasson ribizli bokor kínálatunkból. Jonkheer van Tets piros ribizli bokor, fertődi 1 fekete ribizli bokor

6 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista 

6 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista