Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Ribizli fajták, Josta

Piros ribizli Fehér és Fekete ribizli árak

Blanka fehér ribizli Dorottya fekete ribizli Fertődi hosszúfürtű Jonkheer van Tets pirosribizli

A ribiszke, ribizli nagy biológiai értékű gyümölcs, nagy mennyiségű vitamint tartalmaz, amely az ásványi sókkal együtt kedvező az emberi szervezet számára. A fekete ribiszke vitamintartalma három-ötször nagyobb, mint a piros ribiszkéé. C-vitamin tartalma állandó. Megfelelő technológiával mélyhűtéssel, nyers lében, szörp, dzsem formájában 75-95 %-a még hoszabb tárolás esetén is megmarad.
Hazánkban a piros ribiszke üzemi méretű termesztésének elterjedését a Jonkheer van Tets ribizli fajta behozatala és termesztésbe vonása segítette elő. Az ivartalan szaporítással - dugványozás, bujtás - előállított növények járulékos gyökereket képeznek. Ezek zöme a talaj 25 cm-es rétegében helyezkedik el. A föld fölötti részek a cserjetörzsből hajtanak ki. A bokrot 5-10 cm-rel a talajszint alá telepítsük, hogy életképes rügyek kerüljenek a földbe. A ribiszke természetes előfordulása erdei, erdőszéli aljnövény. A piros ribiszke nem szereti a tűző napsugárzásnak kitett déli fekvésű lejtőket. A fekete ribiszkét ne telepítsük fagyzugos területekre. A piros ribiszke számára a közepes humusztartalmú középmély 60 cm termőrétegű, középkötött talajok a legjobbak, de a szélsőséges talajviszonyok kivételével mindenhol termelhető. A talajjal szemben a fekete ribiszke igényesebb. Nagyon jól terem láptalajokon ha az nem fagyzugos terület, vagy árterületeken.

Szabadgyökerű növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A Szabadgyökerű növényeket október végén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk.  Szabadgyökerű növények ültetése

Static CMS block displayed above list/grid of products. Put your own content here.

10 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

10 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként