Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

A növények értékesítése szünetel!
Jelenleg vetőmagok ,könyvek, kellékek rendelhetők áruházas oldalainkon!
Növényeket 2023. február hónaptól kínálunk újra.

Az Ön bevásárlókosara üres.

Mogyoró fajták

Mogyoró fajták, Mogyoró bokor vásárlás

Mogyoró bokor, mogyoró csemete vásárlás

Bollwilleri csoda mogyoró Cosford K. 2 mogyoró Római mogyoró Törökmogyoró csemete

A mogyoró egyike az ember által legrégebben fogyasztott növényeknek. A közönséges mogyoróem> Corylus avellana hazánkban őshonos növény. A mogyoróem> alakgazdag faj, más mogyoró fajtákkal is kereszteződik. Többnyire bokor, ritkán fa, 6-9 méter magas.

A mogyoró kedveli a nyirkos talajú, napos domboldalakat. A száraz déli lejtőkre nem való. A mogyorónak már az 50 cm vastag termőréteg is megfelelő, mert sekélyen gyökeresedik. Jól termeszthető homokos, vályogos, vagy agyagos talajokon egyaránt. A durva homok és a nehéz agyag azonban nem alkalmas számára. A talaj kémhatása 5,5-8,7 pH között megfelelő.

A mogyoró szereti a jó vízgazdálkodású talajokat, optimális számára a 150 cm-es talajvízszint mélység. Mészigénye közepes.

Vízigénye évi 650 mm. Az extrém hidegek károsíthatják. A barkák -16 -20 C-fokon elfagyhatnak. A mogyoró fajták közül a fa termetű Törökmogyoró, Corylus colurna kivételével mindegyikük bokor habitusú növényt nevel. A mogyoró optimális termőhelyen, megfelelő tápanyagellátás mellett elérheti a kb. 8 méteres magasságot és a 9 méteres szélességet.

Kora tavasszal és késő ősszel kínálatunkban megjelennek a sarjról szaporított mogyoró fajták is pl. Bollwilleri csoda mogyoró, Cosford K. 2 mogyoró

Mogyoró fajták rendelése Római mogyoró, Cosford mogyoró, Bollwilleri csoda mogyoró, Közönséges mogyoró

Szabadgyökerű és cserepes növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű növények október végén érkeznek lerakatunkba. Szállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Növények ültetése

A cserepes, edényes, konténeres növényeket tavasztól késő őszig bármikor ültethetjük!

5 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

5 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként