Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Jelenleg csak Könyvek Kellékek és Vetőmagok rendelhetők oldalainkon! Növényeket legkorábban január végétől kínálunk újra.

Az Ön bevásárlókosara üres.

Mogyoró

Mogyoró bokor fajták Törökmogyoró

birsalma, naspolya

Bollwilleri csoda Cosford K. 2 Római mogyoró Törökmogyoró

A mogyoró egyike az ember által legrégebben fogyasztott növényeknek. A közönséges mogyoró Corylus avellana hazánkban őshonos növény. A mogyoró alak gazdag faj, más mogyoró fajokkal is kereszteződik. Többnyire bokor, ritkán fa, 2-6 méter magas.
A mogyoró termesztése elsősorban a mediterrán országokban és az USA-ban jelentős és eredményes. A mogyoró kedveli a nyirkos talajú napos domboldalakat. Száraz déli lejtőkre nem való. A mogyorónak már az 50 cm vastag termőréteg is megfelelő, mert sekélyen gyökeresedik. Jól termeszthető homokos, vályog, vagy agyagos talajokon egyaránt. A mogyoró optimális termőhelyen, megfelelő tápanyagellátás mellett magassága elérheti a 8-10 métert, szélessége meghaladja a 8 métert. Termés érése hazánkban augusztus közepe és szeptember vége közötti időszak. A vegetációs ciklus végét jelzi a lomb színeződése és a lombhullás. A mogyoró kedveli a nyirkos talajú napos domboldalakat. Száraz, déli lejtőkre nem való. A mogyorónak már az 50 cm vastag termőréteg is megfelelő, mert sekélyen gyökeresedik. Jól termeszthető homokos, vályog vagy agyagos talajokon. A mogyoró szereti a jó vízgazdálkodású talajokat, optimálisnak mondható a 150 cm-es talajvízszint mélység. Vízigénye 650 mm évente.

Kora tavasszal és késő ősszel kínálatunkban megjelennek a sarjról szaporított mogyoró fajták is pl. Bollwilleri csoda mogyoró, Cosford K. 2 mogyoró

Szabadgyökerű növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A Szabadgyökerű növényeket október végén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk.  Szabadgyökerű növények ültetése

7 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

7 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként