Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

A növényrendeléseket február vége felé kezdjük kiszállítani!
Könyv, vetőmag és hormonpor rendeléseket pár napon belül kiszállítjuk..

Az Ön bevásárlókosara üres.

Mogyoró fajták

Mogyoró bokor fajták Törökmogyoró

birsalma, naspolya

Bollwilleri csoda Cosford K. 2 Római mogyoró Törökmogyoró

A mogyoró egyike az ember által legrégebben fogyasztott növényeknek. A közönséges mogyoró Corylus avellana hazánkban őshonos növény. A mogyoró alak gazdag faj, más mogyoró fajokkal is kereszteződik. Többnyire bokor, ritkán fa, 6-9 méter magas.

A mogyoró kedveli a nyirkos talajú, napos domboldalakat. A száraz déli lejtőkre nem való. A mogyorónak már az 50 cm vastag termőréteg is megfelelő, mert sekélyen gyökeresedik. Jól termeszthető homokos, vályogos, vagy agyagos talajokon egyaránt. A durva homok és a nehéz agyag azonban nem alkalmas számára. A talaj kémhatása 5,5-8,7 pH között megfelelő. A mogyoró szereti a jó vízgazdálkodású talajokat, optimális számára a 150 cm-es talajvízszint mélység. Mészigénye közepes.

Vízigénye évi 650 mm. Az extrém hidegek károsíthatják. A barkák -16 -20 C-fokon elfagyhatnak. A mogyoró fajok közül a fa termetű Törökmogyoró, Corylus colurna kivételével mindegyikük bokor habitusú növényt nevel. A mogyoró optimális termőhelyen, megfelelő tápanyagellátás mellett elérheti a kb. 8 méteres magasságot és a 9 méteres szélességet.

Kora tavasszal és késő ősszel kínálatunkban megjelennek a sarjról szaporított mogyoró fajták is pl. Bollwilleri csoda mogyoró, Cosford K. 2 mogyoró

Szabadgyökerű és cserepes növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű növények október végén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Szabadgyökerű növények ültetése

A cserepes növényeket a vegetációs időben (február végétől november közepéig) bármikor ültethetjük!

5 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

5 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként