Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Mogyoró fajták

Mogyoró fajták, Mogyoró bokor vásárlás

Mogyoró bokor, mogyoró csemete vásárlás

Bollwilleri csoda mogyoró Cosford K. 2 mogyoró Római mogyoró Törökmogyoró csemete

A mogyoró egyike az ember által legrégebben fogyasztott növényeknek. A közönséges mogyoróem> Corylus avellana hazánkban őshonos növény. A mogyoróem> alakgazdag faj, más mogyoró fajtákkal is kereszteződik. Többnyire bokor, ritkán fa, 6-9 méter magas.

A mogyoró kedveli a nyirkos talajú, napos domboldalakat. A száraz déli lejtőkre nem való. A mogyorónak már az 50 cm vastag termőréteg is megfelelő, mert sekélyen gyökeresedik. Jól termeszthető homokos, vályogos, vagy agyagos talajokon egyaránt. A durva homok és a nehéz agyag azonban nem alkalmas számára. A talaj kémhatása 5,5-8,7 pH között megfelelő.

A mogyoró szereti a jó vízgazdálkodású talajokat, optimális számára a 150 cm-es talajvízszint mélység. Mészigénye közepes.

Vízigénye évi 650 mm. Az extrém hidegek károsíthatják. A barkák -16 -20 C-fokon elfagyhatnak. A mogyoró fajták közül a fa termetű Törökmogyoró, Corylus colurna kivételével mindegyikük bokor habitusú növényt nevel. A mogyoró optimális termőhelyen, megfelelő tápanyagellátás mellett elérheti a kb. 8 méteres magasságot és a 9 méteres szélességet.

Kora tavasszal és késő ősszel kínálatunkban megjelennek a sarjról szaporított mogyoró fajták is pl. Bollwilleri csoda mogyoró, Cosford K. 2 mogyoró

Mogyoró fajták rendelése Római mogyoró, Cosford mogyoró, Bollwilleri csoda mogyoró, Közönséges mogyoró

6 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista 

6 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista