Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Málna, Málnatövek

Málna fajták, málna bokrok, málnatő árak

Fertődi aranyfürt sárga málna, Fertődi zamatos málna, Folytontermő málnatövek

A málna a vízigényes fajok közé tartozik. Az évi 800-1200 mm közötti csapadékú területeken termeszthető legjobb eredménnyel. A bőséges csapadék következtében a bogyók átlagtömege 30-40 % -kal magasabb, a termésátlagok 1,5-2-szer nagyobbak, mint a kontinentális régióban.

A málna alacsony hőigényű gyümölcs. Teljesen télálló növény. -25 C-foknál sem pusztul el. A málna, mint erdőszéli aljnövény a gyengén savanyú erdőtalajokat kedveli. Ezek jellemzője, hogy viszonylag sok csapadék hatására kilúgozódott a mész belőle., így a talaj felső része 6,0-7,0 pH-júvá válik.

A málna öntermékenyülő gyümölcs, a jó kötődéshez szükséges az intenzív rovarjárás, elsősorban a méhek látogatása. Termése apró csonthéjas termés. A termések csoportosan, összefüggő terméscsoportban ülnek a vackon. Az ízletes málna termések állománya húsos.
A málna és a szeder évelő gyökérzettel és kétéves föld feletti hajtásrendszerrel rendelkező félcserje.

A málna sarjai 1-2 méter magasságúak, a szederé pedig 3-4 méterre is megnő. A málna termőrügyei a vesszők oldalán a szeder vegyes rügyei a hosszúra megnőtt sarjak elágazásainak oldalán fejlődik.
Málnafajták vásárlása, málnatő árak.

Nem található termék a megadott feltételekkel.