Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Málna, Málnatövek

Málna fajták, málna bokrok, málnatő árak

Fertődi aranyfürt sárga málna, Fertődi zamatos málna, Folytontermő málnatövek

A málna a vízigényes fajok közé tartozik. Az évi 800-1200 mm közötti csapadékú területeken termeszthető legjobb eredménnyel. A bőséges csapadék következtében a bogyók átlagtömege 30-40 % -kal magasabb, a termésátlagok 1,5-2-szer nagyobbak, mint a kontinentális régióban.

A málna alacsony hőigényű gyümölcs. Teljesen télálló növény. -25 C-foknál sem pusztul el. A málna, mint erdőszéli aljnövény a gyengén savanyú erdőtalajokat kedveli. Ezek jellemzője, hogy viszonylag sok csapadék hatására kilúgozódott a mész belőle., így a talaj felső része 6,0-7,0 pH-júvá válik.

A málna öntermékenyülő gyümölcs, a jó kötődéshez szükséges az intenzív rovarjárás, elsősorban a méhek látogatása. Termése apró csonthéjas termés. A termések csoportosan, összefüggő terméscsoportban ülnek a vackon. Az ízletes málna termések állománya húsos.
A málna és a szeder évelő gyökérzettel és kétéves föld feletti hajtásrendszerrel rendelkező félcserje.

A málna sarjai 1-2 méter magasságúak, a szederé pedig 3-4 méterre is megnő. A málna termőrügyei a vesszők oldalán a szeder vegyes rügyei a hosszúra megnőtt sarjak elágazásainak oldalán fejlődik.
Málnafajták vásárlása, málnatő árak.

Málnafajták, málnatövek

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű gyümölcsfa oltványok október végén érkeznek lerakatunkba. Szállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Növények ültetése

Válogasson málna kínálatunkból. Fertődi aranyfürt sárga málna, Fertődi zamatos málna, Autumn bliss málna, Blissy folytontermő málna

4 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista 

4 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista