Paraj galuska
- 2019-05-02 Rizses és tészás egytálételek, Makaróni
 
Paraj galuska, Hozzávalók:
50 dkg mirelit parajkrém,
        3 tojás, 
        8 dkg vaj, 
        5 dkg reszelt sajt,
        4 zsemle,
        2 dl tej, 
        5 dkg zsemlemorzsa, 
        só, 
        törött bors.
         Parajgaluska készítése :
A zsemléket tejbe áztatjuk, utána kinyomjuk, és 3 dkg vajjal pároljuk. Sóval, törött borssal ízesítjük, elkeverjük a tojások sárgájával, a parajpürével, végül a tojásfehérjék keményre vert habjával.
Vízbe mártott kanállal, lassan fővő sós vízbe galuskákat szaggatunk a masszából. Ha megfőttek, 
        szűrőkanállal kiszedjük.
        Forró vajba forgatjuk, reszelt sajttal és vajban pirított zsemlemorzsával 
        meghintve tálaljuk.
      
Parajgaluska
