Sonkával töltött burgonya tekercs

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sonkával töltött burgonya tekercs, Hozzávalók:

50 dkg főtt burgonya,
15 dkg liszt,
só,
tojás,
30 dkg füstölt tarja,
1-2 kanál tejföl,
morzsa,
zsír.
Sonkával töltött burgonya tekercs készítése :
A főtt, áttört burgonyát a nyújtódeszkán a liszttel, egy kis sóval és a tojással összegyúrjuk úgy, hogy tapadós legyen. Lisztezve kinyújtjuk, és a tejföllel nedvesített darált füstölt tarjával töltjük meg. Összegöngyöljük, és zsírozott szalvétába hengergetjük, a két végét spárgával megkötjük. Fél órán át sós vízben főzzük.
Tálra borítva bő zsírban pirított zsemlemorzsával öntjük le.

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska