Rizses és tészás egytálétel receptek - Sonkával töltött burgonya tekercs

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sonkával töltött burgonya tekercs, Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya,
15 dkg liszt,
só,
tojás,
30 dkg füstölt tarja,
1-2 kanál tejföl,
morzsa,
zsír.
Sonkával töltött burgonya tekercs készítése :
A főtt, áttört burgonyát a nyújtódeszkán a liszttel, egy kis sóval és a tojással összegyúrjuk úgy, hogy tapadós legyen. Lisztezve kinyújtjuk, és a tejföllel nedvesített darált füstölt tarjával töltjük meg. Összegöngyöljük, és zsírozott szalvétába hengergetjük, a két végét spárgával megkötjük. Fél órán át sós vízben főzzük.
Tálra borítva bő zsírban pirított zsemlemorzsával öntjük le.

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell
Sonkás rakott zeller
Sonkás rakott karaj
Sonkás rizottó
Sonkás rizs
Sonkás sertéskaraj
Sonkás táska
Sonkás tekercs spárgával
Sonkás vagdalthús
Sonkás sült sertésszelet
Sonkás töltött burgonya
Sonkás töltött burgonyatekercs